Hoppa över innehåll
Jord

Ansvarsfull+ Blomjord

blomjord ansvarsfull

Ansvarsfull+ Blomjord är en torvfri jord som levererar klimatnytta genom de noga utvalda materialen i jord och förpackning samt att du odlar i den. Använd jorden till nyplantering och omplantering av gröna och blommande krukväxter eller till att odla ätliga växter i krukor, tex kryddor och bladgrönt.

Fukthållande och rik på näring från olika komposter

Utmärkt för nyplantering och omplantering av gröna och blommande krukväxter

Bidrar med en rik mikroflora som omsätter näringen i takt med att dina växter blir större

Produkten finns även i välsorterade trädgårdsbutiker.

Förpackning

10 liter

blomjord ansvarsfull

Ansvarsfull+ Blomjord är fukthållande och rik på näring från olika komposter. Komposten bidrar med en rik mikroflora som omsätter näringen i takt med att dina växter blir större. Skogsfiber ger en lucker bas som gör att rötterna kan utvecklas bra i hela krukan.

Använd jorden till nyplantering och omplantering av gröna och blommande krukväxter eller till att odla ätliga växter i krukor, tex kryddor och bladgrönt. Jorden kan även användas för att plantera om redan rotade sticklingar och småplantor.

Torvfri blomjord har något andra egenskaper än vanlig blomjord och det gör att du kan behöva ändra dina rutiner för både vattning och gödsling. Torvfri jord är inte lika fukthållande och man kan därför behöva vattna oftare. Pinnar, sten och stickor kan förekomma, jorden är tillverkad av skogsprodukter och kompost.

Mätvärden enligt gällande Europastandarder

Råvaror: skogsfiber, grönkompost, bark, biokompost

Elektrisk konduktivitet (± 25 %): 30 mS/m

pH-värde (H2O): 6,0–7,0

Volym vid packningstillfället: 10 liter

Tillsatt näring per m3: 1 kg kalksalpeter

För att göra hållbara val enklare för konsumenten har vi på Hasselfors Garden skapat ett nytt koncept för de mest hållbara produkterna. Konceptet kallas för Ansvarsfull+​. Hasselfors Garden Ansvarsfull+ är en serie trädgårdsprodukter utvecklade för en hållbar vardag. ​De är tillverkade av ansvarsfullt framtagna material för att skapa odlarglädje. ​Att använda restströmmar, cirkulära material och energisnåla produktionsmetoder sparar resurser och inget avfall uppstår på nytt. ​Med Ansvarsfull+ ska det vara lätt att lyckas!

​​Med Ansvarsfullmöter vi alltid dessa fyra kriterier:

  • Ansvarsfulla material
  • Lätt att lyckas
  • Inget avfall 
  • För en hållbar vardag

Läs mer om Ansvarsfull+ >

Sök