Grillad pizza med örtpesto, mozzarella och tomat

En klassisk rätt du nu fixar på grillen. Pizza i ny tappning, 4 portioner

Hasselfors Garden Grillpizza

Ingredienser

Pizzabotten

  • 1 1/2 dl ljumt vatten
  • 25 g färsk jäst
  • 1/2 tsk salt
  • en nypa socker
  • 3 1/2 dl (durum)mjöl
  • 2 msk god olivolja

Örtpesto

  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 dl hackad basilika
  • 1/2 tsk krossad vitlök
  • 1–2 msk pressad citronsaft
  • 1/2 dl god olivolja
  • 2 1/2 msk pinjefrön

Dessutom

  • 10–15 mogna körsbärstomater
  • 250 g mozzarella
  • en rejäl näve ruccola
  • krossad svartpeppar efter smak

 

Gör så här

Gör pizzabottnen.

  1. Smula jästen i det ljumna vattnet och blanda tills jästen har löst upp sig. Tillsätt salt, socker och mjöl.
  2. Knåda till en jämn deg, tills den börjar lossna från skålens kanter. Tillsätt mjöl vid behov.
  3. Täck över skålen och låt degen jäsa i rumstemperatur i minst en halvtimme.
  4. Rör under tiden samman örtpeston genom att mosa alla ingredienser med en mixer/hushållsassist.
  5. När degen är färdigjäst, blanda i olja.
  6. Kavla eller tryck ut degen till en tunn pizzabotten och pensla olivolja på båda sidorna.
  7. Värm grillen till mycket het och lyft pizzabottnen på grillens stekplatta.
  8. Lägg körsbärstomaterna på grillen bredvid pizzabottnen.
  9. Stäng locket och grilla några minuter eller tills den undre sidan är färdig.
  10. Vänd pizzabottnen, grilla en stund och bred på örtpesto och körsbärstomater.
  11. Lyft pizzan från grillen med en bred stekspade och tillsätt de grillade körsbärstomaterna och skivad mozzarella, hackad basilika och ruccola på den heta bottnen.
  12. Smaksätt med svartpeppar och servera.

Servera och njut