Lucka 13

Vi önskar er alla en härlig lucia och dagen lucka handlar självklart om ljus. Mer precis om ett enkelt sätt att få lite nytt julpynt genom att skapa nya ljushållare av kaffe- eller tekoppar.

Du behöver:

  • Kaffe- tekoppar, skålar av glas eller keramik
  • Sand eller stenmjöl 
  • Ljus
  • Dekoration

Gör så här:

Placera ditt ljus i mitten av koppen, fyll på med sand eller stenmjöl och tryck till så att du känner att ljuset sitter stadigt. Dekorera ovanpå. Vi dekorerade våra koppar med kornell, nypon, kottar och rönnbär. Observera att sand och stenmjöl brinner inte men dina dekorationer kan vara mer brandbenägna så lämna aldrig ljus oövervakade utan ha alltid uppsikt.

 

Var med och räkna ner dagarna till julafton med oss. Varje dag kl 09.00 ända fram till den 24 december öppnar vi en ny lucka i Hasselfors Gardens julkalender. Varje lucka är fylld med idéer, inspiration och tips på små enkla knep för hur du kan skapa en jul med hjälp av din trädgård. Pyssla själv eller involvera hela familjen, det är bara fantasin som sätter gränserna. Kanske blir det några hemmagjorda paket under granen i år eller så pryds ditt hem med julpynt från trädgården. Oavsett så ser vi fram emot en pysslig december tillsammans mer er.