Lucka 21

Ett roligt pyssel som kan göras precis hur enkelt eller avancerat du vill, en julgran av grenar. Klipp av små kvistar och grenar från din trädgård och bind ihop dem till en gran. Pynta den eller häng upp den som den är, varför inte plocka lite olika kvistar och skapa vackra färgskiftningar.

Du behöver:

  • Grenar, kvistar, stjälkar
  • Mjuk ståltråd
  • Ev. dekorationer
  • Sekatör

Gör så här:

Klipp till dina kvistar så att du får den formen på gran du vill ha. Ett tips är att börja med den kortaste och sen bara klippa varje gren efter lite längre. Knyt ihop grenarna genom att vira ståltråden några varv på varje gren och gör sen en ögla längst upp som granen kan hänga från.

Tips!

Vill du inte använda ståltråd blir både band och snöre fina alternativ. Tänk då på att knyta en knut runt varje gren istället för att bara vira som du gör med ståltråden.

 

Var med och räkna ner dagarna till julafton med oss. Varje dag kl 09.00 ända fram till den 24 december öppnar vi en ny lucka i Hasselfors Gardens julkalender. Varje lucka är fylld med idéer, inspiration och tips på små enkla knep för hur du kan skapa en jul med hjälp av din trädgård. Pyssla själv eller involvera hela familjen, det är bara fantasin som sätter gränserna. Kanske blir det några hemmagjorda paket under granen i år eller så pryds ditt hem med julpynt från trädgården. Oavsett så ser vi fram emot en pysslig december tillsammans mer er.