Hoppa över innehåll

Hitta närmsta jordstation

På kartorna kan du hitta din närmsta tillverkande återförsäljare och terminal. Har du frågor om våra produkter är du välkommen att kontakta vårt Kundcenter för Landscaping.

Här tillverkar vi jordar

Vi tillverkar jord runt om i hela Sverige för att finnas tillgängliga för er var ni än befinner er. Vi samarbetar nära i tillverkningsprocessen, vi står för kunskapen om jordens funktion, råvarorna och kvalitetskriterier. För att nå de angivna specifikationerna på växtbäddar som bland annat AMA Anläggning anger är det viktigt med rutiner och noggrannhet i tillverkningen.

Tillverkarna blandar jorden enligt recept, kontrollerar kvaliteten dagligen, och hanterar även lagring och transport. Kontakta Kundcenter för rådgivning eller beställning 020-50 50 70.

Leverans av jord

Har du beställt jord i stora volymer? Här har vi samlat några tips att tänka på inför att du får lasset. Var bör lasset tippas? Kan jag vänta med att använda jorden? Vi har samlat alla svaren här.

Läs mer

På tillverkningsplatsen

Hos en jordtillverkare finns mängder med högar, det är råvaror som ska blandas och jordar som är sållade och klara. Processen börjar med råvarorna som behöver vara fria från rotogräs. En enda liten rotbit kan vara förödande för nyanlagda växtbäddar. Det är ett krav i AMA Anläggning att jord till växtbäddar är rotogräsfri. Råvarorna väljs så lokalt det går och recepten anpassas efter dem och jordens funktion styr sammansättningen. Det gör att jorden inte alltid ser exakt likadan ut och kan skifta i färg.

Läs om cirkulära råvaror

Sök