Nyheter 2018 – vi kallar dem Jordkompisar

Jordkompisar är ett helt nytt produktkoncept på svenska marknaden. Det är en serie produkter som inte är gödsel, utan ingredienser du blandar i jord för att addera nya egenskaper till den. Jordens egenskaper och betydelse har fått mycket större uppmärksamhet under senare år. Det finns ett nyvaknat intresse att odla sin egen jord och att göra egen jord. Många odlingsinspiratörer på sociala media, i bloggar och i nya böcker förmedlar en nyfikenhet på jorden och hur den fungerar men visar också en stor experimentlusta. 

Konceptet Jordkompisar passar mycket väl in i trenderna med stadsodling och egenodlat med naturliga råvaror samt den allmänna trenden att i vårda kroppen, både den egna och husdjurens, med specifika vitaminer och mineraler. 

I serien Jordkompisar ingår Biokol, Odlingssand, Lera, Maskgödsel och Pimpsten. Alla är rena naturmaterial för inblandning i jord i trädgården eller torvbaserad jord, några kan användas som rena odlingssubstrat eller blandas med varandra. Jordkompisar ger det lilla extra till jorden och växterna och passar såväl nyfikna nybörjare som passionerade trädgårdsälskare. 

• Odlingssand – adderar tyngd och struktur till din jord 
• Pimpsten – minskar vikt och adderar luft till din jord
• Lera – adderar fukt- och näringshållning till din jord
• Biokol – gynnar näringshållning och mikroliv i din jord 
• Maskgödsel – adderar mikroliv och näring till din jord

En älskad 25 åring 
När U-jord togs fram för 25 år sedan var det utifrån de behov som fanns i parker och städer då det blev väldigt populärt med sommarblommor på 90-talet. Kommuner och kyrkogårdar behövde en jord som kunde användas till stora planteringskärl. U-jorden skapades för att kunna ta hand om stora regnmängder men även klara torrperioder och kunna transportera vatten från långtidsvattnande system. Kombinationen med både snabbverkande och långtidsverkande näring gav resultatet. Den välgödslade U-jorden gav verkligen enastående blomprakt och dessutom med mindre skötselkostnader. Men även konsumenterna behövde en jord som gav fantastisk blomning. U-jorden lanserades även till trädgårdsfackhandeln. Tillsammans har vi gjort U-jorden till den framgång den är.

Genom åren har U-jorden bytt emballage 3 gånger, den gula färgen och älgen har alltid funnits med. Bokstaven U har förbryllat många- vad står det för? U kan tolkas på flera sätt – U som i Utmärkt Unik jord för sommarblommor Utomhus i Urnor och krUkor. 2018 i en jubileumsutgåva med samma älskade innehåll i påsen som vanligt. 

För ytterligare information vänligen kontakta;
Karin Fagerström-Barker, karin.barker@hasselforsgarden.se, 070-289 89 33
Ann-Sofi Magnusson, ann-sofi.magnusson@hasselforsgarden.se, 019-7614235