Hur får man gräsmattan att växa bättre?

När jorden under gräsmattan kompakteras och förlorar sin vitalitet kan gräset börja växa sämre.

I en luftig jord full med liv, är vatten och näring mer tillgängligt för rötterna. Att lägga Dressjord på gräsmattan förbättrar jordstrukturen, och gräsmattan bildar nya friska rötter och får nya skott.  

Dressjord är en specialjord med högt näringsinnehåll, skräddarsydd för grässkötselDressjord gör att gräsmattan får en snabb tillväxt, slätar ut gropar och skapar en slittålig, mörkgrön och tät gräsmatta.  

Om du vill kan du lufta gräsmattan själv, dvs punktera den med en grep eller en vertikalskärare innan du krattar ut Dressjord i ett tunt lager över gräsytan. 

En säck räcker till 4 kvm. Det går ca 26 säckar till 100 m2.

Gör så här 

  • Kratta ut Dressjord över ytan i ett tunt lager.   
  • Fyll ut gropar med Dressjord för en jämnare gräsmatta.  
  • Gödsla din gräsmatta på sommaren med kväverik Gräsmattegödsel.  
  • För bästa resultat, sprid ut Dressjord en ng per år, det går bra från när gräset börjar bli grönt på våren fram till september. Under sommaren är det lättast att dressa gräset när det är nyklippt.   

Dressjord är rikt gödslad. Den förbättrar strukturen på gräsmattans övre lager vilket stimulerar rottillväxt och bildning av nya skott. Järnet gör att gräsmattan blir grönare. En tät och frisk gräsmatta står emot mossa och ogräs.  

Dressjord innehåller sand som förbättrar jordstrukturen, kalk, snabbverkande och långtidsverkande gödsel, samt kompost för att stimulera jordens mikroliv

Om du vill kan du lufta gräsmattan själv, dvs punktera den med en grep eller en vertikalskärare innan du krattar ut Dressjord i ett tunt lager över gräsytan. 

Which country site would you like to visit?