Hoppa över innehåll

Skapa rum för biologisk mångfald

Förvandla din trädgård till en gynnsam plats för växter, djur och andra organismer. Här har vi samlat tips för hur du skapar en klimatsmartare trädgård.

Enkla tips för en klimatsmartare trädgård

Tänk att den plätt vi odlar på är en del av något större –en del av vår planet– visst är det häftigt? Och vi kan faktiskt hjälpa till att påverka miljön genom vårt sätt att odla och ta hand om trädgården. Dessutom handlar det ofta om att göra mindre i trädgården, inte mer – bra va?

Här kommer därför trädgårdsmästaren Malou Augustins bästa tips för en mer hållbar trädgård.

Läs mer

Skapa din egen jord – Så gör du

Att göra egen jord är både roligt och resurssmart! Du kan använda dig av gammal jord eller använda din kompost som grund. Här går vi igenom vad du kan tänka på för att få till jorden precis så som du vill ha den.

Läs mer

Produkter för en klimatsmartare trädgård

Jord och gödsel med ansvarsfullt framtagna material, komposter, mikrolivsgynnande biokol och täckmaterial hjälper till att förvandla trädgården till en gynnsam plats för växter, djur och andra organismer.

Odla glädje och välbefinnande

För oss är hållbarhet en helhet. Hållbarhet är mer än bara återvinningsbara förpackningsmaterial och råvaror. Det handlar om att vårda den biologiska mångfalden och främja människors välbefinnande.

På Hasselfors Garden vill vi dela glädjen att odla och öka välbefinnandet. Det vill vi göra genom att använda naturresurser på ett klokt sätt samt främja användningen av förnybara och återvunna råvaror. Men utan att göra avkall på produktsäkerhet och användarvänlighet. Ett bra odlingssubstrat eller gödselmedel får växten att trivas, jorden att må bättre och är också säkert för människor och djur.

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

Sök