Hoppa över innehåll

Hasselfors Garden förvärvar Algomin AB i Sverige

PRESSMEDDELANDE, 9 November 2022

Algomin är en föregångare inom hållbara gödselmedel och det mest uppskattade gödselvarumärket i Sverige.

”Att bredda vår närvaro inom andra kategorier än jord stödjer vår strategi att vara den bästa partnern för svenska fritidsodlare. Hasselfors Gardens jordprodukter har en stark position i Sverige och de är kända för sin goda kvalitet och prestanda. Algomins gödselmedel passar väl in i vår produktfamilj, vilket stärker vår position att bli det främsta trädgårdsvarumärket i Sverige”, säger Tiia Kujanpää, Director of Business Unit Retail på Kekkilä-BVB, moderbolaget till Hasselfors Garden.

Algomin är ett andra generationens familjeföretag, grundat 1983. De nuvarande ägarna Oscar och Eric Lagerberg är nöjda med förvärvet av Hasselfors Garden: ”Vår familj har kunnat göra en sann framgångssaga av Algomin och bygga upp en solid och lojal kundbas som ständigt växer. Vi tror att i Hasselfors Gardens omsorg kan Algomins produkter fortsätta att växa och stödja behoven hos en även bredare grupp av trädgårdsintresserade konsumenter”.

Försäljningen av Algomins produkter har ökat stadigt och deras marknadsposition är mycket stark. Det välkända varumärket Algomin har fungerat som en plattform för nya produktlanseringar som har välkomnats av den lojala kundbasen. Populariteten har också förstärkts av ett ambitiöst miljöfokus som går tillbaka 40 år, med stöd av ISO- och KRAV-certifieringar.

”Hållbarhet är kärnan i Kekkilä-BVB och Hasselfors Garden, och vi vill hjälpa människor att sköta trädgårdsarbetet och odla växter så hållbart och enkelt som möjligt. Samma principer finns också bakom Algomins produkter. Det är något som även våra kunder och konsumenter uppskattar”, avslutar Tiia Kujanpää.

Detta förvärv omfattar både Algomin AB och Algomin AS Norge. Algomins personal kommer att ingå i Hasselfors Gardens och Kekkilä-BVB:s team, där deras erfarenhet kommer att vara mycket uppskattad.

 

För mer information:

Tiia Kujanpää , Business Director, Retail , Kekkilä-BVB, tiia.kujanpaa@kekkila-bvb.com , +358 40 841 7108

Tim Kankfelt, Account Director , Kekkilä-BVB, tim.kankfelt@kekkila-bvb.com , +358 400 463 858

Nina Kinnunen , Director, Sustainability, Brand and Communications , Kekkilä-BVB, nina.kinnunen@kekkila-bvb.com  +358 40 777 5 333

 

Kekkilä-BVB är ledande i Europa inom trädgårdsodling. Vi tillhandahåller produkter och tjänster för professionella växthusodlare, detaljhandel, konsumenter och landskapsarkitekter till över 100 länder över hela världen. Vi har starka produktvarumärken inom de professionella och konsumenttillväxande marknaderna, som handlar under namnen BVB Substrates, Kekkilä Professional, Brill Substrates, BVB Landscaping, Kekkilä, Hasselfors Garden, Terra Brill, Jardino och Florentus. Med en omsättning på över 330 miljoner euro bygger vi en bättre framtid tillsammans med våra kunder. Kekkilä-BVB är en del av Neova Group. 

Sök