Hoppa över innehåll
Perenner

Trift

Armeria maritima

trift_armeria-maritima trift_armeria-maritima

Låg perenn med lång blomningstid för stenpartiet, rabattkanten eller som krukväxt. Växer naturligt i havsnära lägen och tål därför salt. Tuvbildande, med tunna grågröna blad och vanligen rosa blommor. Anspråkslös och lättodlad.

Vattenbehov:

Torktålig

Placering:

Sol

Höjd:

10-30 cm

Blomning:

Vår

Växtzon:

1-4

Rekommenderade produkter

trift_armeria-maritima trift_armeria-maritima

Trift har en städsegrön bladrosett, ur vilken blomstjälkarna skjuter upp. Den blommar rikligt med rosa bollformade blommor, men finns även sorter med vita, rosaröda och lilarosa blommor. Blommar tidigt på säsongen men Den breder ut sig långsamt. Hållbar snittblomma och eternell.

Trift ska placeras soligt i jord som dränerar mycket bra, vi rekommenderar Ros & perennjord. Blanda in sand och grus jorden och odla gärna i lite upphöjda lägen. Trift är en utmärkt stenpartiväxt.

Klipp gärna bort utblommade blomställningar för rikare och längre blomning. Kan behöva vintertäckas. Förökning med hjälp av frösådd eller genom delning på våren.

När plantan börjar bli kal i mitten är det dags att dela och plantera om, detta görs bäst på hösten. Var försiktig med gödsling, men vid gödsling använd Växtnäring Grönska eller Ansvarsfull+ Blomnäring.

Dekorationssten kan användas som täckning runt växten, framför allt vid plantering i kruka.

Blommorna kan torkas som eterneller.

Sök