Hoppa över innehåll

Pesto på egen basilika

Pesto är en av det italienska kökets mest älskade såser – och med god anledning. Dess gröna färg, aromatiska doft och fylliga smak gör den till ett perfekt tillbehör till pasta, bröd eller till och med grillade grönsaker.

Pesto är en av det italienska kökets mest älskade såser – och med god anledning. Dess gröna färg, aromatiska doft och fylliga smak gör den till ett perfekt tillbehör till pasta, bröd eller till och med grillade grönsaker. Med det här receptet gör du pesto av färska råvaror – bland annat egenodlad basilika, pinjenötter och olivolja. Gör peston på ett ögonblick och ge ditt kök en touch av Medelhavskänsla!

Du behöver:

  • 2 dl hackad basilika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl god olivolja
  • 0,5 dl pinjenötter (eller solrosfrön)
  • 50 g parmesanost
  • Salt och peppar efter smak

Så gör du: Mixa och blanda alla ingredienser i en matberedare.

 

 

Sök