Hoppa över innehåll

Använd täckmaterial i trädgården

Täckmaterial som kan användas i trädgården är exempelvis träflis, täckbark och stenar. Syftet kan vara att skapa färgskillnader och framhäva trädgårdsformer, vegetation och strukturer. Dessutom ger täckmaterial skydd vilket underlättar underhåll, även i en äldre trädgård.

Täckmaterial i trädgården – fördelar med att använda täckbark

Täckbark ger en enhetlig grov markyta som bildar ett skyddande skikt mot vinterkyla, ogräs och avdunstning. Hållbarheten på ett barklager är cirka fem år. Täck känsliga växter med täckbark på hösten. På rosor kupa upp minst 10 cm barken mot grenarna. Täckbarken skapar ett isolerande luftskikt vilket hindrar kylan från att tränga ner i marken. Ogräsfrön får inte fäste i den grova ytan som torkar upp snabbt. Lagret med bark gör att behovet att vattna minskar eftersom avdunstningen minskar från den täckta jordytan.

Dekorationsflis

Dekorationsflis ger trädgården snygga ytor och adderar färg, på marken och i krukor. Flisen skyddar samtidigt mot ogräs, jordstänk och minskar avdunstningen i jorden så att du inte behöver vattna så ofta. Du kan även göra gångar täckta med flis. På stigar och gångar ger flisen ett mjukt, sviktande underlag.

Dekorativa skydd

Premium Furubark – Furubark ger vackra ytor som skyddar mot vinterkyla, ogräs och avdunstning. Hållbarheten på ett barklager är minst fem år!

Nötbrun flis – Dekorationsflis ger trädgården snygga ytor och adderar färg, på marken och i krukor.

Svarta Pebbles – Mjukt tumlade stenar. Grafitgrå när de är torra och svarta när de är våta. Svarta pebbles är mycket dekorativa med växter i krukor, i vatten eller bara som de är utlagda på terrassen eller balkongen.

Vita Pebbles – Mjuka tumlade stenar av vit marmor. Vita pebbles är mycket dekorativa tillsammans med växter, vatten eller bara som de är utlagda på terrassen eller balkongen.

 

Dekorera din trädgård med täckmaterial som vit pebbles

Sök