Hoppa över innehåll
Sommarblommor

Grusnejlika

Gypsophila muralis

Den finbladiga och sirliga grusnejlikan är en sommarblomma som växer i en rund kuddlik form och som blommar enormt rikligt med små graciösa blommor. Den fungerar utmärkt att plantera i kruka eller som kantplantering på soliga och halvskuggiga platser.

Vattenbehov:

Mellan

Placering:

Halvskugga

Höjd:

25-35 cm

Blomning:

Sommar

Rekommenderade produkter

Den finbladiga och sirliga grusnejlikan är en sommarblomma som växer i en rund kuddlik form och som blommar enormt rikligt med små graciösa blommor. Den blir ca 25-30 cm hög och är mycket fin att plantera i kruka eller som kantplantering på soliga och halvskuggiga platser. Plantera med 30 cm mellanrum. Det är en väderbeständig sommarblomma, som även kan placeras på en blåsig och regnig plats. 

 Antingen köper du färdiga plantor på våren i trädgårdshandeln eller förodlar dem inne från frö i mars-april. Grusnejlika går att föröka från eget frö.  

Grusnejlikan blommar hela tiden från vår till sen höst med små söta blommar i rosa eller vitt. Det är en lättskött sommarblomma som bara behöver regelbunden vattning samt gödsling. Planteras i U-jord. Vattna gärna med Växtnäring Universell för kontinuerlig blomning till långt in på hösten. Den klarar dock av kortare torkperioder utan problem. Grusnejlikan kan enkelt kombineras med andra sommarblommor och är utmärkt att fylla ut rabatterna med. 

Sök