Hoppa över innehåll
Perenner

Oshimastarr

Carex oshimensis

oshimistarr_carex-oshimensis

Oshimastarr är ett flerårigt halvgräs. Den odlas som perenn för sitt vackra tuvbildande växtsätt och de relativt långa bladen som är sirliga och hängande. Det är ett lättodlat, vintergrönt och tåligt prydnadsgräs som är lätt att kombinera med andra växter.

Vattenbehov:

Mellan

Placering:

Halvskugga

Höjd:

30-50 cm

Blomning:

Vår

Rekommenderade produkter

oshimistarr_carex-oshimensis

Oshimastarr blir 30–50 cm högt och kommer bäst till sin rätt i perennrabatter bredvid andra prydnadsgräs samt i barrväxtgrupper. Oshimastarr passar även i krukplanteringar samt tillsammans med sommarblommor och höstväxter. Härdig i stora delar av landet.

Oshimastarr trivs bäst i halvskugga eller skugga. I gassande sol kan bladens vaxyta bli brun. Oshimastarr tycker om fuktig, näringsrik och ganska sur jord. Lämplig planteringsjord är Ros & perennjord. Planteringsavstånd ca 50 cm.

Täck gäran jordytan runt oshimastarren med svart dekroationsflis. Det lyfter vackert fram växten och håller kvar fukt omkring växtens rötter.

Rabatter med Oshimastarr gödslas på våren med R-dress.

Bladen klipps ner på våren.

För att garantera en säker övervintring läggs granris eller blad krattade i trädgården som vinterskydd omkring oshimastarren. De starrplantor som växer i kruka planteras på hösten ner i jord i en rabatt för att övervintra.

Oshimastarr kan vid behov delas på våren.

Sök