Hoppa över innehåll
Sommarblommor

Papegojblad

Alternanthera

papegojblad_alternanthera

Papegojblad är en bladväxt som används i rabatter med sommarblommor. Utbudet omfattar klargröna, mörkt purpurröda och brokiga sorter. De frodiga, svagt blanka bladen gör den till en utmärkt bladväxt i grupper med sommarblommor.

Vattenbehov:

Mellan

Placering:

Sol

Höjd:

30-50 cm

Rekommenderade produkter

papegojblad_alternanthera

Papegojbladet har långa traditioner, i början av 1900-talet användes den i så kallade mattgrupper, där man använde sig av endast bladväxter i olika färger och former. Idag används den för att ge vackra nyanser och djup i planteringar bredvid blommande sommarblommor.

Papegojbladet har upprättväxande blad och blir 30–50 cm hög. Bladen är, beroende på sort, smala eller ganska breda, avsmalnande och ovala. Blomningen är oansenlig.

Papegojbladet trivs i ljus eller halvskugga. Papegojbladet är vädertåligt: tål måttlig vind och regn, men även rörlig skugga. Växten är frostkänslig.

Papegojbladet trivs i luftig, näringsrik jord som U-jord eller Eko U-jord. Planteringsavståndet för papegojblad är 20 cm.

Papegojbladet vattnas jämnt och underhållsgödslas då och då med flytande växtnäring. Krukans jord får torka ut lätt mellan vattningarna eftersom papegojbladet inte gillar alltför våt jord.
Det frodigt växande Papegojbladet kan beskäras efter behov. Plantorna kan övervintras frostfritt.

Sök