Hoppa över innehåll
Sommarblommor

Papegojblad

Alternanthera

papegojblad_alternanthera

Papegojblad är en bladväxt som används i rabatter med sommarblommor. Utbudet omfattar klargröna, mörkt purpurröda och brokiga sorter. De frodiga, svagt blanka bladen gör den till en utmärkt bladväxt i grupper med sommarblommor.

Vattenbehov:

Mellan

Placering:

Sol

Höjd:

30-50 cm

Rekommenderade produkter

papegojblad_alternanthera

Papegojbladet har långa traditioner, i början av 1900-talet användes den i så kallade mattgrupper, där man använde sig av endast bladväxter i olika färger och former. Idag används den för att ge vackra nyanser och djup i planteringar bredvid blommande sommarblommor.

Papegojbladet har upprättväxande blad och blir 30–50 cm hög. Bladen är, beroende på sort, smala eller ganska breda, avsmalnande och ovala. Blomningen är oansenlig.

Papegojbladet trivs i ljus eller halvskugga. Papegojbladet är vädertåligt: tål måttlig vind och regn, men även rörlig skugga. Växten är frostkänslig.

Papegojbladet trivs i luftig, näringsrik jord som U-jord. Planteringsavståndet för papegojblad är 20 cm.

Papegojbladet vattnas jämnt och underhållsgödslas då och då med flytande växtnäring, så som Växtnäring Grönska eller Ansvarsfull+ Blomnäring. Krukans jord får torka ut lätt mellan vattningarna eftersom papegojbladet inte gillar alltför våt jord.
Det frodigt växande Papegojbladet kan beskäras efter behov. Plantorna kan övervintras frostfritt.

Sök