Hoppa över innehåll
Lökar och knölar

Sommarsnöklocka

(Släkte amaryllisväxter)

Leucojum aestivum

Skötsel- och planteringsråd för Sommarsnöklocka

Sommarsnöklocka är en perenn lökväxt som tillhör släktet amaryllisväxter. Snöklocka blir cirka 30-50 centimeter hög. I slutet av blommans stjälk växer en bukett av flera utsökta blommor med klockliknande, nickande, vita blommor.

Vattenbehov:

Mellan

Placering:

Sol

Höjd:

30-50 cm

Färg:

Vit Gröna löv

Blomning:

Försommar

Rekommenderade produkter

Skötsel- och planteringsråd för Sommarsnöklocka

Sommarsnöklocka är som bäst i blomstergrupper i naturliga miljöer som i skog, under Rhododendron, eller vid vattnet. Den blommar mellan maj och juni. På samma stjälk utvecklas 3-7 blommor. På spetsen av varje kronblad på den vita blomman sitter en grön fläck. Snökklockans blad är långa och smala, och liknar amaryllisens. Arten brukar få vara i fred för rådjur, harar och mullvad.

Sommarsnöklocka trivs på en solig eller semi-skuggig plats. Jorden bör vara mullrik, näringsrik och fuktig. Den får inte bli uttorkad. Passande jord att jordförbättra med vid plantering är Ros & Perennjord. Lökarna planteras på hösten på ett djup av 5-10cm och med ett mellanrum på 10-20 centimeter.

Gödsla på våren med Trädgårdsgödsel Spira, för att tillföra näring till löken. Efter att blommorna har vissnat bör de inte klippas ner, för att näringsämnena ska lagras i löken.

En rugge med sommarsnöklocka kan delas på vår eller höst.

Sommarsnöklocka är en bra snittblomma.

Sommarsnöklocka kan förväxlas med snöklocka (klosterlilja).

Sök