Äppelbruschetta med timjan och honung

Som förrätt eller tilltugg blir detta ett trevligt inslag på middagen. Ett gott recept som passar perfekt till hösten när äpplena är i säsong. 4 portioner.

äppelbruschetta

Ingredienser

  • 2 stora svenska äpplen
  • 1 msk rapsolja
  • ½ tsk torkad timjan eller 2-3 kvistar färsk timjan
  • 1 msk flytande honung

Dessutom:

  • 3–4 msk naturell färskost
  • 4 skivor lantbröd

Gör så här

Tillagningstid: 10–15 minuter

  1. Skölj äpplena, skär i klyftor och ta bort kärnhusen.
  2. Hetta upp en stekpanna till medelvärme och tillsätt olja, äppelklyftorna, timjan och honung.
  3. Stek och vänd äppelklyftorna på båda sidorna tills de har blivit mjuka. Ställ åt sidan.
  4. Rosta brödskivorna och bred på färskost. Fördela äppelklyftorna på bröden och ringla över lite honung.

Servera och njut