Snabbkimchi

Denna kimchi är en snabblagade och mycket förenklad variant som skiljer sig något från den koreanska nationalrätten. Med smaker från chili, vårlök, risvinäger och så förstås vitlök är Kimchi ett smakrikt tillbehör som passar till både kött, fisk och skaldjursrätter.

Ingredienser

  • 1 liten vitkål
  • ca 4 msk salt (för att göra kålen saftig)

Dessutom:

  • 1 röd chili
  • 6 vårlöksstjälkar
  • 2 msk sesamfrön
  • 4 msk risvinäger
  • 3 msk fisksås
  • 1 1/2 tsk krossad vitlök
  • 1 1/2 tsk riven ingefära

Gör så här

Tillagningstid: cirka 15 minuter + 2 timmar för att saltas

  1. Putsa kålen och skär bort den hårda stocken. Skär kålen i tunna strimlor, lägg i en skål och strö över salt.
  2. Ställ åt sidan några timmar.
  3. Halvera under tiden chilin. Ta bort fröna och hacka fruktköttet fint.
  4. Hacka vårlöksstjälkarna och rosta sesamfröna i en het och torr stekpanna tills de får en vacker färg.
  5. Skölj bort saltet från vitkålsstrimlorna under rinnande vatten och klappa dem så torra som möjligt inuti en kökshandduk.
  6. Blanda de avtorkade kålstrimlorna, chili- och vårlökshacket, de rostade sesamfröna och resten av ingredienserna i en skål.

Servera och njut