Jordgubb & rabarbertårta

En tårta med jordgubbar och rabarber hör sommaren till, detta recept är även enkelt att göra till en glutenfri delikatess, 6 till 8 portioner.

Jordgubbs-rabarbertårta

Ingredienser

Tårtbotten

  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 1/2 dl mjöl eller naturligt glutenfri mjölblandning
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl smält smör

Rabarber-kvargskum

  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl mjuk kvarg
  • 2 msk florsocker
  • cirka 1 dl färdig rabarbersylt

Dessutom

  • 1 1/2 l jordgubbar
  • 1/2 dl citronsaft
  • Ströbröd eller glutenfritt mjöl t.ex mandelmjöl till formen

Gör så här

Baka först tårtbottnen.

  1. Vispa ägg och socker till skum.
  2. Blanda bakpulvret i mjölblandningen och tillsätt försiktigt genom en sil i ägg-sockerskummet, varva med det smälta smöret.
  3. Häll blandningen i en form med cirka 22 cm diameter som har bröats med ströbröd eller glutenfritt mjöl t.ex mandelmjöl och grädda mitt i ugnen i 175 grader cirka 40–50 minuter eller tills den är färdig.
  4. Låt tårtbottnen svalna innan du tar den från formen. Dela bottnen i två delar och fukta med citronsaft

Gör fyllningen.

  1. Rör rabarbersylten smidig i en skål och tillsätt kvarg och florsocker.
  2. Vispa grädden i en annan skål och rör ner den i rabarber-kvargblandningen.
  3. Rensa och skölj jordgubbarna och klyv dem.
  4. Bred 1/3 av jordgubbsskivorna på den nedre bottnen och lägg cirka 1/2 av rabarbergrädden ovanpå. Lyft på den andra delen av tårtbottnen och dekorera slutligen tårtan med resten av rabarbergrädden och halverade jordgubbar. Servera.

Servera och njut