Rabarbersaft

Med det här enkla receptet kan du tillreda fräsch rabarbersaft precis i den mängd du behöver. Perfekt för en varm sommardag.

INGREDIENSER

  • Rabarberstjälkar (1,5 liter)
  • Vatten (1 liter)
  • Socker (7,5 dl)
  • Citroner (5 st)

GÖR SÅ HÄR

  1. Fyll en rostfri kastrull med rengjorda och skurna rabarberbitar.
  2. Koka upp vatten i en annan kastrull, 2/3 så mycket som mängden rabarberbitar.
  3. Blanda i 0,75 dl socker per dl vatten i det kokande vattnet.
  4. Häll försiktigt det heta sockervattnet över rabarberbitarna.
  5. Låt svalna.
  6. Ta en citron per två dl vatten. Tvätta och skala tunt av det gula skalet. Avlägsna den vita delen och skiva sen citronen.
  7. Blanda det gula skalet och citronskivorna med rabarbern och ställ in i kylen, ett par dagar.
  8. Sila saften och häll upp i rena flaskor.
  9. Späd efter tycke och smak. Saften håller sig ett par veckor i kylen.

Servera och njut