Grön sommarsoppa

Även sommaren har sina svalare dagar eller så kanske man har grönsaker över och vill göra något gott av dem. Då är denna soppa perfekt. 4 portioner.

sommarsoppa

Ingredienser

  • 1 l vatten
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 1 medelstor squash
  • 8–10 fasta nypotatisar eller sommarpotatis
  • 2–4 blad mangold
  • 1–2 sommarlökar
  • en rejäl näve sockerärter
  • 1/2 romanescu alt. blomkål
  • 2 msk smör
  • 125 g mjukost
  • salt efter smak

Gör så här

Tillagningstid: 20 minuter

  1. Häll vattnet i en kastrull och tillsätt kycklingbuljongtärningarna. Koka upp.
  2. Tvätta squashen och potatisen och skär dem i lämpliga bitar, lägg i kastrullen.
  3. Hacka löken och tillsätt den i kastrullen.
  4. Ta bort de hårda bladnerverna från de tvättade mangoldbladen och skär i mindre bitar.
  5. Skär sockerärterna på längden.
  6. Koka 7–10 minuter eller tills potatisen nästan är mjuk. Tillsätt mangold och sockerärter. Låt koka upp.
  7. Tillsätt mjukosten och rör om.
  8. Smaka av och smaksätt vid behov med salt.

Servera och njut