Hoppa över innehåll

Trädgårdsfest året runt

Det finns ingen anledning att vänta till sommaren. Med varma kläder och lite uppfinningsrikedom kan du ha fest året om!

Vinterkalas för tankarna till advent och jul. Fyll Trädgårdslidret med doftande granris, hyacint, narcisser, pepparkakskryddor och citrusfrukter. Bjud på het glögg pepparkakor och krämiga ostar. Vill ni ha en aktivitet, tillverka vackra julgrupper tillsammans. Köp in blommor, jord, krukor och fat. Plocka in granris, cypress, kottar, mossa och vackra grenar. Anlita gärna en florist som håller en lektion, eller låt fantasin flöda och skapa själva. Glöm inte ståltråd och en bra kniv eller sax.

Se till att det finns varma filtar att sitta på och tänd massor av ljus. Ställ en flammande eldkorg i trädgården. Sätt ljusslingor i träd och buskar och låt stämningsfull musik strömma ur högtalare både ute och inne. Kan det bli bättre?

Sportlovsfest med pulkåkning. Tänd grillen eller gör en brasa och grilla korv, gärna flera olika sorter. Gör en bricka med olika tillbehör och gott bröd till. Bjud på varm choklad till alla, kanske spetsad med rom för de vuxna. Lägg filtar på långbänkar vid en solig husknut och njut!

Påskkalas med äggmålning och enkel buffé. Godisjakt i trädgården, tipspromenad med vårrelaterade frågor. Dekorera med färgglada vippor i buskar och träd, plantera lökväxter och årets första penséer i krukor. Servera en påsktårta med chokladägg på toppen.

Valborg och samling inför våreldarna med en värmande fördrink och en härlig pastasallad på stående fot innan ni ger er av. Spela gamla sånger som Längtan till landet, och de klassiska majsångerna när gästerna kommer, allsång garanteras! Dela ut karamellstrutar efter maten som gästerna kan ta med sig på vägen till brasan.

Skördefest med smakprov på vad trädgården åstadkommit. Duka med lin, havre, äpplen och blommor. Gör små buketter av lavendel eller någon annan växt att torka och lägg på gästernas tallrikar. Bjud på potatissallad med egenodlad potatis, rädisor, ärtor, lök och färska örter. Servera helstekt fläskfilé, grillat lamm och goda såser till. Utlys en tårttävling där gästerna får ta med ett bidrag. Resultatet blir en tårtbuffé man sällan skådat! Är det en fest för grannarna, tävla om vem som lyckats få den största pumpan!

Sök