Hoppa över innehåll

Bind en egen krans

En krans på dörren är ett riktigt jultecken för många. En detalj som både får dig och dina gäster på gott humör. Bind din egen och låt kreativiteten flöda när du ska dekorera, minimalistiskt eller fullt ut det är du som bestämmer.

Du behöver:

  • Färdig halmstomme eller så hämtar du kvistar eller björkris för att binda stommen
  • Grön myrtentråd
  • Granris, tallris eller om du vill ha någonting annat som bas runt kransen
  • Valfritt material att dekorera med (på bilderna har vi använt: granris, röda & vita rönnbär och ett julsnöre)
  • Sekatör

Gör så här:

Om du inte använder en halmstomme; börja med att tillverka stommen genom att tvinna ihop björkris eller kvistar, lägg omlott och fäst ihop med myrtentråd. Det kommer att spreta ut kvistar här och där. Dessa kan man tvinna in runt i kransen. Fäst ihop kransen så att den blir stadig.

När du har din stomme; klipp granriset i ca 10 cm långa bitar. Fäst myrtentråden i stommen. Sätt ihop några granriskvistar och lägg på utsidan av stommen, fäst genom att surra myrtentråden runt om. Lägg nästa knippe med kvistar på kransen och fäst med några varv myrtentråd. Fortsätt genom att lägga varv efter varv omlott. När du börjar närma dig slutet lyfter du på det första varvet och bind in grankvistarna under dessa för att få ett snyggt och jämt resultat. Fäst ordentligt genom att fästa myrtentråden på kransens baksida. Dekorera med det du vill sätta i.

Tips!

Gruppera gärna materialet du dekorerar med för att få ett lugnt intryck.

Sök