Rädissallad med sesamdressing

En lätt och uppfriskande sommarsallad som enkelt kan fyllas med det trädgården eller kylskåpet har att erbjuda, 4 portioner

Rädissallad med sesamdressing

Ingredienser

  • 1/2 dl rostade sesamfrön
  • 1 msk socker
  • salt efter smak
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • (1–2 tsk sesamolja)
  • 1 tsk chilisås

Dessutom

  • 1 stort knippe rädisor
  • några nävar babyspenat
  • eventuella andra grönsaker du vill tillsätta

Gör så här

  1. Rosta sesamfröna i en het och torr stekpanna. Spara 1–2 msk för dekoration och sätt resten i en skål och mixa med mixer eller hushållsassistens till fint kross.
  2. Blanda alla ingredienser i majonnäsen.
  3. Halvera rädisorna och tillsätt lite olja. Smaksätt med salt. Rosta de halverade rädisorna cirka 10 minuter i 200 grader på ugnens mittgaller, ta dem ur ugnen och låt svalna.
  4. Fördela de svalnade rädisorna i blandningen av babyspenat och  häll över en del av sesammajonnäsen. Dekorera med sesamfrön. Servera resten av såsen med salladen.

Servera och njut