Hoppa över innehåll

Minimering av miljöpåverkan

För att möjliggöra en hållbar planering och minska miljöavtrycket behöver vi ha en djup förståelse för miljöeffekterna av varje enskilt substrat. Vi hjälper er att ta välgrundade ansvarsfulla beslut.

Tillsammans kan vi göra hållbara val och minska vår miljöpåverkan

För att möjliggöra en hållbar planering och minimera vår miljöpåverkan behöver vi förstå konsekvenserna av varje substrats användning. Grönområden har en rad positiva effekter både för miljön och för människors välbefinnande. För att dessa grönområden ska trivas behöver de såklart rätt jord och substrat, vilket främjar tillväxten och är hållbart – att bearbeta jorden och ersätta olämplig jord med ny skapar alltid mer utsläpp.

Lär dig om substratens miljöavtryck för en mer hållbar framtid

Vi erbjuder dig inom den gröna sektorn möjligheten att fördjupa din förståelse för produkternas miljöpåverkan genom att ta del av våra LCA-beräkningar, baserade på PEF-metoden. Genom att göra informerade val kan vi tillsammans minska våra CO2-utsläpp och minimera vår klimatpåverkan.

Med hjälp av Hasselfors Gardens Hållbarhetskompass kan vi utvärdera våra produkters hållbarhet på ett omfattande sätt. Hållbarhetskompassen ger oss en översikt av produkternas miljöavtryck och hjälper oss att skapa ett ännu mer hållbart sortiment. Vi stöttar dig också med information om substratens hållbarhet för dina framtida projekt. Låt oss arbeta tillsammans för en grönare och mer hållbar framtid!

Vi finns här för att hjälpa dig att skapa ansvarsfulla växtbäddar

Tillsammans med oss kan du:

  • Jämföra olika produkter med vår Hållbarhetskompass
  • Bedöma hållbarheten av skräddarsydda projektspecifika produkter
  • Jämföra olika råvarualternativ med avseende på övergripande hållbarhet
  • Vi erbjuder livscykelanalyser (LCA) av odlingssubstrat
Kontakta oss

Sök