Hoppa över innehåll

Inomhusväxter

Inred hemmet med grönska som både ger energi och har en positiv påverkan på luftkvalitén inomhus. Kombinera gärna olika växter och låt dina gröna vänner ta plats i hemmet. Näringsrik jord, regelbunden vattning och extra belysning är knepet för att få dina inomhusväxter att trivas.

Inred ett grönt hem

Att vistas i naturen minskar stress och får en att må bra. Men hur gör vi då under årets mörkare månader när vi tillbringar mer tid inomhus?

Studier visar att även grönska inomhus bidrar till ökat välbefinnande. Se därför till att städa undan sommaren och inred ditt hem med en massa gröna växter inför höst och vintern, som bidrar med energi och glädje när du behöver det som mest.

Gröna växter adderar även färg till hemmet och mjukar upp en minimalistisk inredning!

Läs mer

Vilken växtbelysning ska du ha till dina gröna växter?

För att trivas och må bra behöver dina inomhusväxter vatten och näring, men också ljus. Dock finns det ibland inte tillräckligt med dagsljus för att säkerställa växternas behov, speciellt under årets mörkare månader.

Även växterna i det ljusaste fönstret kan börja gulna om de inte får tillräckligt med ljus. Växterna försvagas nämligen av för lite ljus och blir mer mottagliga för skadedjur och sjukdomar. Därför kan det bara bra att införskaffa extra växtbelysning, som ger dina gröna växter en bättre chans till att växa och utvecklas.

Läs mer

Ta hand om dina gröna växter

Växtbiblioteket

Du vet väl om att du kan hitta massor av bra tips till dina inomhusväxter i vårt växtbibliotek? Där har vi samlat information och skötselråd för en mängd olika växter.

Läs mer

Sök