Hoppa över innehåll

Hasselfors Garden Planteringsjord – utnämnd bäst i test av Testfakta 2024

Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) jämförde 6 olika jordar och Hasselfors Garden Planteringsjord presterade bäst.

Vi på Hasselfors Garden är stolta att meddela att vår planteringsjord har blivit utnämnd till bäst i test av Testfakta! I en jämförelse av sex olika planteringsjordar, som genomfördes av Testfakta tillsammans med Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU), fick vår planteringsjord ett imponerande resultat på 9.9 av 10 poäng. 

 

planteringsjord hasselfors garden

Hur gick testet till?

Testfakta anlitade Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU i Alnarp, för att genomföra ett jämförande laboratorietest av sex olika planteringsjordar. I testet planterades 100 tagetesfrön i varje jordtyp, och efter sex veckors odling utan extra näring skördades plantorna. Varje plantas storlek, blad, blommor, vikt och rotsystem bedömdes och betygsattes på en skala från 1 till 10.  

De planteringsjordar som testades var:

  • Hasselfors garden 
  • Plantagen 
  • Weibull 
  • Hammenhögs 
  • Wiksbo 
  • Granngården 

Under denna sex veckors period fotograferades och dokumenterades plantornas utveckling. Där tittade man extra noga på frodighet, jämnhet, bladens färg och blommornas utveckling. Till sist gjordes en visuell slutbedömning av odlingsresultatet, som omfattade både plantans ovanjordiska tillväxt och utvecklingen av rotsystemet. 

Resultatet visade att Hasselfors Garden Planteringsjord fick betyget 9.9, följt av Wiksbo (betyg 9,6) och Plantagen (betyg 8,7). 

Du kan läsa mer om testet på Testfaktas hemsida. 

 

Varför Hasselfors Garden Planteringsjord är bäst

Resultaten talar för sig själva: Hasselfors Garden Planteringsjord gav plantor med exceptionell tillväxt, frodighet och välutvecklade rotsystem. Detta tack vare den välbalanserade sammansättningen av näring och en bra jordstruktur. 

 

 

Näringsrik sammansättning

Hasselfors Planteringsjord innehåller en välbalanserad blandning av mineral- och naturgödsel som innehåller alla näringsämnen plantorna behöver. Gödslingen bidrar till en jämn och god tillväxt och riklig bildning av blommor. 

Optimal struktur

En bra jord måste vara luftig för att rötterna ska få tillräckligt med syre, samtidigt som den kan hålla vatten utan att bli för kompakt. Vår jord har en idealisk struktur som stöder både syreupptagning och vattenhållning, vilket främjar ett starkt och friskt rotsystem. Testerna visade också att Hasselfors Planteringsjord inte sjunker ihop eller blir hård, vilket är viktigt för att rötterna ska kunna utvecklas optimalt. 

TV4 Nyhetsmorgon uppmärksammade detta test där de belyste det faktum att det inte är ”jord som jord”. Att det helt enkelt är viktigt att välja en näringsrik planteringsjord med en bra struktur om du vill ha bra resultat.   

Se inslaget i TV4 här.  

Förstahandsvalet för trädgårdsentusiaster

Vi är mycket glada över denna utmärkelse och ser det som ett bevis på vårt engagemang för kvalitet och hållbarhet. Vi fortsätter att arbeta hårt för att leverera de bästa produkterna till våra kunder, så att fler kan njuta av frodiga, blomstrande trädgårdar året om. 


Hasselfors Garden Planteringsjord 

Vår planteringsjord är en näringsrik allroundjord till alla typer av planteringar och ger dina växter en riktigt bra start. Jorden kan användas vid all slags plantering utomhus av buskar, träd, perenner och som jordförbättring i rabatter och trädgårdsland. 

 

 

Sök