Hoppa över innehåll
Inomhusväxter

Fönsterfikus

Ficus elastica

fonsterfikus

Fönsterfikus kallas även ibland Flyttfikus eller Gummifikus. Den är lättskött och tål torr inomhusluft. Den har en superkraft som luftrenare, då bladen absorberar luftens små skadliga partiklar och lagrar dem.

Vattenbehov:

Mellan

Placering:

Halvskugga

Höjd:

300 cm

Färg:

Gröna löv

fonsterfikus

Fönsterfikusen har stora blanka läderartade ovala blad och trivs bra i vår inomhusmiljö. Den trivs inte i drag eller i direkt solljus, och kan med fördel placeras lite längre in i ett rum med lite extra belysning. I Asien där den härstammar från kan den bli stor som ett träd. Om den trivs blir den hela 3m hög i vår inomhusmiljö. Om du tar bort toppen på fönsterfikusen så förgrenar den sig. Använd den borttagna toppen som stickling, och sätt i Såjord, så kan den bilda rötter och du får en ny planta.

Vid vattning se till att hela klumpen blir våt, låt sedan jorden torka upp innan nästa vattning. När du får hem din Fönsterfikus, plantera om den i Blomjord i en lite större kruka för att ge ny växtkraft. Framåt våren kan du börja vattna lite oftare, och kring mars kan du börja gödselvattna med flytande växtnäring. Vi rekommenderar Växtnäring Grönska eller Ansvarsfull+ Blomnäring.

Var försiktig med växtsaften, den är vit och gummiliknande, och kan irritera huden vid direktkontakt.

Sök