Hoppa över innehåll
Inomhusväxter

Krusbärskaktus

Pachycereus pringlei

krusbärskaktus Krusbärskaktus-pachycereus-pringlei-Hasselfors Garden

Kaktusen har blivit en populär krukväxt som uppskattas på grund av att den är lätt att sköta och sitt karaktäristiska taggiga utseende. Krusbärskaktusen har en rak mörkgrön stam med vita taggar och stora färggranna blommor.

Vattenbehov:

Torktålig

Placering:

Sol

Höjd:

30-60 cm

Färg:

Gröna löv

Blomning:

Sommar, Försommar, Vår

krusbärskaktus Krusbärskaktus-pachycereus-pringlei-Hasselfors Garden

Krusbärskaktusen kommer från nordvästra Mexico och är den högsta kaktusen i världen då den kan bli 25 meter hög och bilda hela kaktusträd. I det svenska klimatet har vi den som krukväxt och den kan inte riktigt bli lika stor utan blir ca 30-60 cm hög. Blommar vår-sommar med stora, färggranna blommor.

Krusbärskaktusen vill stå soligt och varmt. Den kommer att trivas året runt i rumstemperatur, men blir vackrast om den placeras i ett kallare men ljusare utrymme under vintermånaderna och får då minimalt med vatten.

Krusbärskaktusen vill stå soligt och varmt, låt jorden torka helt mellan vattningarna. Krusbärskaktusen liksom andra kaktusar klarar av torka väl då de samlar vatten och näring i i sina ovanjordiska delar. För mycket vatten är den vanligaste orsaken till att kaktusar inte överlever.

Kaktusar trivs i sandig, väldränerad jord. Blanda 3 delar Odlingssand med 8 delar P-jord för att få en torr, genomsläpplig jord som inte blir för blöt. När krukan är full av rötter är det dags för omplantering. Blanda samma jordblandning i en större kruka så kan din kaktus fortsätta att växa sig större och starkare. 

Ge en svag dos Växtnäring Grönska och Ansvarsfull+ Blomnäring i vattnet från vår till höst.

Sök