Hoppa över innehåll
Sommarblommor

Ranunkel

Ranunculus asiaticus

Ranunkel_HFG-500x500

Ranunkels popularitet kommer från de vackra och dekorativa blommorna som finns i mängder av olika färger. Blommorna sitter på en kraftig 10-20 cm lång stjälk. Plantera utomhus i rabatten eller ha i kruka inomhus eller utomhus. Ranunkel är också väldigt fin och hållbar som snittblomma.

Vattenbehov:

Fuktälskande

Placering:

Halvskugga

Höjd:

10-20 cm

Färg:

Röd Orange Rosa Vit Gröna löv

Blomning:

Försommar, Vår

Rekommenderade produkter

Ranunkel_HFG-500x500

Ranunkel fungerar utmärkt att ha både utomhus och inomhus och trivs i ett soligt och skyddat läge. Utomhus måste du vänta tills temperaturen inte går under nollan för att plantera i krukor, balkonglådor eller vänta till maj för att plantera ut i rabatten. För krukor och balkonglådor, välj en fukthållande planteringsjord som t.ex. P-jord.

Du kan också använda ranunkel inomhus för att få in färg och vårkänsla. Inomhus håller sig ranunkel längst om den står ljust och svalt. Välj en fukthållande planteringsjord som t.ex. P-jord.

Färgerna varierar i röda, rosa, gula, orange, vita och gröna toner. Blommor består av många kronblad och bladen är flikiga och mörkgröna.

 

 

 

Ranunkel trivs i fuktig jord som inte får torka ut. Addera Lera till jorden för att öka den fukthållande förmågan och minska risken för uttorkning.

Plantera gärna tillsammans med murgröna eller andra vintergröna buskar som tål låga temperaturer. Vill du ha en härlig blandning av färg kan du plantera tillsammans med andra lökväxter och penséer.

När Ranunkel har blommar över kan du  plantera ut den i trädgården för det är en knölväxt.

Sök