Hoppa över innehåll
Sommarblommor

Snöflinga

Sutera cordata (Bacopa)

Med ett överflöd av små blommor piggar snöflinga upp den mörkaste av balkonger. Den kan stå i sol men trivs bäst i skugga, och blommar ända fram till frosten kommer.

Vattenbehov:

Mellan

Placering:

Skugga

Höjd:

40-50 cm

Färg:

Rosa Lila Vit Gröna löv

Blomning:

Sommar

Snöflinga tillhör familjen flenörtsväxter och kommer ifrån södra Afrika. Plantan får långa rankor som har ett friskt mörkgrönt bladverk och som blommar med små, 1cm stora blommor. Blommorna är vita, lila, eller rosa, och blomningen är lång, från juni till oktober. Snöflinga har ett hängande växtsätt, och passar därför att sätta i ampel, balkonglåda, eller som frontväxt i en sommarblomgrupp där den får hänga ner.

Plantera alltid om snöflinga och andra sommarblommor i U-Jord när du fått hem dem. Krukan de odlats i är ofta liten och anpassad för växthusskötsel. Välj en större kruka, så att plantans rötter kan breda ut sig och ge kraft åt blomningen.

Vattna snöflinga så att jorden är jämnt fuktig. Gödsla med en mild dos Växtnäring Grönska, Växtnäring Universell eller Ansvarsfull+ Blomnäring vid varje vattning. Eftersom vissnade blommor på snöflinga ramlar av är den inte så skötselkrävande.

Snöflinga kan överleva vintern om man sätter den i ett ljust och svalt utrymme (5-10 grader), och inte låter den torka ut helt. Då kan du ta fram den på våren, plantera om, och ge den en sommar till!

Sök