Hoppa över innehåll

Ett prunkande Liseberg ställer höga krav på kvalitet

I mitten av maj är det dags. Då byts premiärens lökar och penséer ut mot Lisebergs berömda och uppskattade sommarblommor. Samtidigt fylls rabatterna på med ny jord.

Katarina Leitet, arbetsledare på Liseberg, berättar:

– Vi planterar runt 100 olika sorters sommar blommor varje vår. Det är allt från pelargoner till 25 år gammal fuchsia på stam som vinterförvaras inomhus. Gemensamt för dem är att de ska stå ute och leverera hela sommaren, ja hela september ut, det ställer krav på jorden. Näringen måste räcka hela säsongen.

Liseberg använder Hasselfors Garden jordar för att plantera sina berömda sommarblommor

Vi använder sedan länge U-jord från Hasselfors Garden i alla våra planteringar med sommarblommor. Den används även i alla de balkonglådor och urnor som står utplacerade över hela nöjesparken. När växterna har en liten jordvolym att tillgå, är det extraviktigt med näringsrik jord som kan hålla kvar fukten. U-jorden uppfyller de kraven väldigt bra.

Ett annat krav på Lisebergs sommarblommor är att de växer ihop snabbt efter plantering. Vi vill inte att det ska se nyplanterat ut. Vi planterar dessutom tätt om man jämför med många andra. Det ställer också höga krav på jorden.

Eftersom vi har använt Hasselfors Gardens jord så länge, så vet vi vad vi ska beställa. Men Hasselfors Garden är duktiga på att utbilda och informera om nyheter och förbättringar, de var till exempel här och höll en föreläsning för personalen om jord – väldigt nyttigt!

 

 

Sök