Hoppa över innehåll

Lustträdgården Liseberg

I och med öppnandet av Lustgården år 2008 förstärkte Liseberg sin trädgårdsprofil. Idag är parken lika känd för sin nöjespark som för sina grönskande planteringar, där nästan hela Sveriges trädflora finns representerad.

I ca 15 år har Hasselfors Garden jobbat tillsammans med Liseberg och de var även med vid utvecklingsarbetet med att ta fram vår säljsuccé U-jord. På Liseberg används Rabattjord, R-dress, Trädgårdsjord E och U-jord för att få parken att blomstra. Vi levererar dessutom all odlingsjord till deras växthusanläggning. Vid uppbyggnaden av Lustgården användes en ny specialjord som passar området: Woodland-jord.

Innan Lustgården öppnade var det 20 000 kvm stora parkdelen oexploaterad. Idag är har den förvandlats till ett spännande landskap som varsamt har förädlats utifrån sitt naturliga utseende. Besökare möts av en miljö som både inspirerar och skapar nyfikenhet. De små, befintliga stigarna för besökarna runt till parkens naturliga rum som alla har olika tema. Lustgården är tänkt att kittla kroppens alla sinnen och bland blommor och träd finns konstverk insmugna, stora som små.

Lustträdgården i Liseberg

Sök