Hoppa över innehåll
Inomhusväxter

Gullranka

Epipremnum aureum

Gullranka

Gullrankan är en riktig hälsoväxt, då den tar upp föroreningar och renar luften i hemmet. Det är en lättskött växt som verkligen levererar. Om du bara vattnar den regelbundet så kommer den att belöna dig med långa rankor som kan ringla sig många meter ut i rummet.

Vattenbehov:

Mellan

Placering:

Halvskugga

Höjd:

500 cm

Blomning:

Året runt

Rekommenderade produkter

Gullranka

Gullrankan har hjärtformiga blad som växter på långa rankor. Det finns olika sorter, från mörkt gröna till limegrönt brokbladiga. Ju mörkare utrymme desto mörkare blir bladen. Den gillar fuktig luft och värme. Plantera om din nya Gullranka i Blomjord.

Vattna regelbundet och håll jorden jämnt fuktig. Häll bort överflödigt vatten från ytterkrukan så att den inte ruttnar. Duscha gärna bladen i samband med vattning. Gödselvattna med Växtnäring Universell en gång per vecka under tillväxtperioden, minska till en gång per månad under vintern. Toppa rankorna ibland för att få en tätare växt. Gullrankan är enkel att ta en stickling av, du bara klipper en ranka i bitar med två bladfästen per bit. Stick ner dem i milt gödslad Såjord så bildas snart nya rötter. Den perfekta gå-bort-presenten!

Använd de vackra rankorna kreativt. Varför inte bilda en tunn grönskande gardin, eller leda dom runt en tavla eller spegel som en vacker inramning?

Sök