Lucka 18

Lys upp en av årets mörkaste månader med islyktor. När det är minusgrader ute kan du frysa dina egna islyktor, gör flera så blir det extra stämningsfullt!

Du behöver:

  • En stor hink eller platsbytta
  • En mindre hink eller plastbytta
  • Vatten
  • En ganska stor sten eller flera små
  • Ett värmeljus eller marschall beroende på hur stora dina hinkar är
  • Dekoration

Gör så här:

Se till att det är minusgrader ute så att vattnet kan frysa. Fyll den stora hinken till hälften med vatten. Lägg stenen i den mindre hinken och sänk ner i den stora hinken. Stenen ska fungera som en tyngd så att vattnet trycks upp på sidorna om den lilla hinken. Lägg i en sten till ifall hinken inte vill stanna kvar nere i vattnet. I vattnet mellan hinkarna sticker du ner dina dekorationer, det kan vara fina kvistar, granris, kottar eller annat fint du hittar i din trädgård. Ställ hinkarna utomhus och låt vattnet frysa, hur långt tid det tar varierar på storleken på din lykta och på hur kallt det är. När vattnet har frusit helt så lossar du hinkarna. Vill de inte lossna kan du spola lite varmt vatten utanpå den stora hinken och i den lilla hinken så brukar de släppa enklare. Placera lyktan utomhus och sätt i ljuset.

 

Var med och räkna ner dagarna till julafton med oss. Varje dag kl 09.00 ända fram till den 24 december öppnar vi en ny lucka i Hasselfors Gardens julkalender. Varje lucka är fylld med idéer, inspiration och tips på små enkla knep för hur du kan skapa en jul med hjälp av din trädgård. Pyssla själv eller involvera hela familjen, det är bara fantasin som sätter gränserna. Kanske blir det några hemmagjorda paket under granen i år eller så pryds ditt hem med julpynt från trädgården. Oavsett så ser vi fram emot en pysslig december tillsammans mer er.