Hoppa över innehåll
Inomhusväxter

Ärtor på tråd

Senecio rowleyanus

Ärtor på tråd är en suckulent med runda, sfäriska, grågröna blad. Tack vare sina långa vackra slanor beströdda med pärlliknande blad är den lämplig som ampelväxt och den är en riktig blickfångare.

Vattenbehov:

Torktålig

Placering:

Sol

Höjd:

100 cm

Färg:

Silvergrå blad

Rekommenderade produkter

Ärtor på tråd tillhör asterplantorna och växer vild i södra Afrika. Skotten kan växa sig upp till över en meter långa när den har en bra växtplats. Bladen är sfäriska, 0,5 till 1 centimeter i diameter. Ärtor på tråd blommar med små, vita, tofsliknande blommor som luktar milt av kanel.

Succulenter som ärtor på tråd trivs på en ljus och solig plats. Den vill gärna ha direkt solljus och tål att stå i timmar i direkt sol. Inomhus trivs den i vår rumstemperatur året runt, men den kan också flyttas till en något svalare plats för att få vintervila. Jorden behöver vara sandig och väldränerad, S-jord passar bra. Ett lager av Odlingssand placeras på botten av krukan för att förbättra dräneringen, lägg gärna ett 2cm tjockt lager även ovanpå jordytan som dekoration till denna ökenliknande växt.

Liksom alla suckulenter klarar sig ärtor på tråd med mycket lite vatten. Genomvattna den när du väl vattnar, men vänta tills pärlorna mjuknar tills du vattnar nästa gång. Att bladen blir mjuka kan dock även betyda att den har fått för mycket vatten. Som riktlinje är ett intervall på minst två veckor mellan vattningarna lagom. Gödsla ärtor på tråd med Växtnäring Universell någon gång per månad från vår till höst.

För att föröka ärtor på tråd kan en bit av ett ”pärlband” läggas ovanpå sandjord. Suckulenter rotar sig direkt när de ligger på jordytan. Använd S-Jord för att plantera sticklingarna.

Sök