Hoppa över innehåll
Perenner

Blodnäva

Geranium sanguineum

blodnava_geranium-sanguineum blodnava_geranium-sanguineum

Blodnäva är en torktålig perenn som finns i olika namnsorter. Praktfull blomning från juni och framåt. Bra kantväxt och marktäckare för soliga och lite torrare lägen.

Vattenbehov:

Mellan

Placering:

Sol

Höjd:

10-50 cm

Blomning:

Sommar

Växtzon:

1-5

Rekommenderade produkter

blodnava_geranium-sanguineum blodnava_geranium-sanguineum

Blodnävan är en långblommande och vacker perenn för soliga lägen och stenpartier. Härdig i hela landet. Höjd mellan 10-50 cm beroende på sort. En av de bästa nävorna, praktfull under hela växtperioden. Blommar med kraftigt purpurfärgade blommor men finns även sorter med vita, rosa eller lila blommor. Tätt kuddformat växtsätt sprider sig långsamt åt sidorna. Bladen flikiga, håriga stjälkar. Kraftigt rotsystem. Mörkröd höstfärg. ’Nanum’ 15 cm hög. Enkla, purpurröda 4 cm breda blommor. Trivs bäst i lätt väldränerad sandjord och gynnas av kalk. Gör gärna upphöjda bäddar med Stenmjöl blandat med Planteringsjord och Trädgårdskalk.

Det är rekommenderat att inte ge för mycket näring till denna växt, för då riskerar det att det blir väldigt mycket blad, men få blommor. Gödsla därför sparsamt med Trädgårdsgödsel Spira under våren/försommaren under tillväxtperioden.

Delas vart fjärde år för att förnyas. Lättskött.

Kan klippas ner för att få en fin andra blomning på hösten

Sök