Hoppa över innehåll

Höstfixa din balkong eller uteplats

Ta hand om dig själv med vackra höstplanteringar. Med lite enkla knep kan du lätt fixa höstkänsla, och utbudet av vackra höstväxter är stort. Här kommer lite tips om hur du kan förlänga utesäsongen ända tills första frosten kommer. Det är aldrig en dum idé att höstfixa din balkong eller uteplats!

När temperaturen sjunker är sommarblommarna inte längre på topp. Men deppa inte, byt ut dem istället mot mer tuffa och väderbeständiga höstväxter!

Massor av fina höstväxter väcker habegär. Testa prydnadskål, olika ljung, stora och små Veronica eller krysantemum, de klarar låga temperaturer och tillför mustiga färger och en skön höstkänsla. En del av sommarens plantor kan du lämna kvar i krukan, t ex vackra bladväxter som murgröna, silverek, silvernjurvinda, rabatteternell. Blanda sedan upp dem med nyköpta höstväxter från butiken. Upptäck fler höstplantor i Hasselfors Gardens Växtbibliotek.

Så här förnyar du din sommarkruka

  1. Välj ut en vacker kombination av höstväxter att plantera. Välj gärna även matchande prydnadsstenar att täcka jordytan med. Om nödvändigt, komplettera med krukor och U-Jord.
  2. Ta bort de vissnade blommorna från sommarens kruk- eller lådplantering. Lämna gärna till exempel murgröna och andra gröna växter som ser ut att trivas i kallare väder.
  3. Om det behövs, tillsätt mer jord i krukan, och plantera dina nya växter. Genomvattna jorden (fortsätt vattna regelbundet tills frosten kommer).
  4. Placera sedan dekorativa stenar på jordytan.
  5. Och sist men inte minst, med en stämningshöjande utomhusbelysning som slingrar sig runt växterna kommer du inte att misslyckas med höststämningen.

 

Tips på hur du kan inreda din balkong eller uteplats till hösten

Förnya din odlingslåda

På hösten när du har skördat klart dina sommarodlingar, gör om lådan till en härlig höstplantering.

Höstplantor behöver inte nödvändigtvis ny jord, men du kan fylla på om det behövs. Ge dem gärna lite nytt gödsel om vädret fortfarande är varmt, så håller dem sig fina länge.

 

Tips hur du kan förnya din balkonglåda

Med enkla knep fixar du en festlig balkong

Hylla hösten med en mysig atmosfär genom att höstfixa din balkong eller uteplats!

När kvällarna blir mörkare på hösten känner man för att vira in sig i filtar och njuta av levande ljus på terrassen eller balkongen. Kanske ta farväl av sommaren genom att bjuda in vänner på mat? Fixa en mysig höstmiddag, använd vackra prydnadsstenar som namnkort. Med stämningshöjande ljung, ljus och lyktor skapar du en varm atmosfär och lyfter fram de vackra växterna. Nu kan gästerna komma och njuta av din balkong-oas!

Sök