Lucka 16

En liten gran kan ge precis lika mycket julstämning som en stor men den kräver inte lika mycket plats. Perfekt lösning för dig som vill har stämningen men har lite ont om utrymme eller bara vill slippa arbetet med en stor gran. Oavsett om du köper den eller går ut och hugger din egen kommer den lilla granen vara ett vackert inslag hemma hos dig.

Du behöver:

  • Minigran eller tall
  • Kruka eller annat typ av kärl att sätta granen i
  • Dekoration
  • Ev. oasis

Gör så här:

Skär ett nytt snitt på stammen innan du placerar granen i kärlet för att förenkla vattenupptagningen för din gran. Behöver granen en mer stabil grund att stå på så kan du placera oasis i botten och sen trycka ner granen i det. Fyll med vatten, oasisen kommer svälla och hjälpa till att stötta upp granen. Nu är det bara att dekorera efter tycke och smak. Glöm inte kolla så att granen har vatten, så det håller sig fin genom hela julen.

 

Var med och räkna ner dagarna till julafton med oss. Varje dag kl 09.00 ända fram till den 24 december öppnar vi en ny lucka i Hasselfors Gardens julkalender. Varje lucka är fylld med idéer, inspiration och tips på små enkla knep för hur du kan skapa en jul med hjälp av din trädgård. Pyssla själv eller involvera hela familjen, det är bara fantasin som sätter gränserna. Kanske blir det några hemmagjorda paket under granen i år eller så pryds ditt hem med julpynt från trädgården. Oavsett så ser vi fram emot en pysslig december tillsammans mer er.