Lucka 19

Vill du göra någonting annorlunda med dina julblommor i år? Flera av de traditionella julblommorna är lökväxter som amaryllis och hyacint. Fördelen med lökväxter är att i princip all näring och vatten redan sitter i löken. Så de behöver inte stå i kruka för att överleva. Hyacinter klarar sig fint hängande i fönster eller att ligga på ett fat. Ett roligt alternativ till den traditionella julgruppen.

Du behöver:

  • Lökväxt
  • Mossa
  • Ståltråd
  • Band till upphängning

Gör så här:

För att dölja löken slår du in den mossa och virar ståltråd runt för att fästa.  Sedan kan du lägga den inslagna hyacinten på ett vackert fat eller och hänga den i ett fönster. Om du ska hänga upp den kan du hänga den upp och ned.

Tips!

Mossa håller sig grön och fin länge även när den torkat, men duschar du den med blomsprutan lite då och då så håller den sig ännu bättre.

 

 

Var med och räkna ner dagarna till julafton med oss. Varje dag kl 09.00 ända fram till den 24 december öppnar vi en ny lucka i Hasselfors Gardens julkalender. Varje lucka är fylld med idéer, inspiration och tips på små enkla knep för hur du kan skapa en jul med hjälp av din trädgård. Pyssla själv eller involvera hela familjen, det är bara fantasin som sätter gränserna. Kanske blir det några hemmagjorda paket under granen i år eller så pryds ditt hem med julpynt från trädgården. Oavsett så ser vi fram emot en pysslig december tillsammans mer er.