Hoppa över innehåll

Recept Pumpagnocchi

Pumpagnocchi är inte bara vacker att se på – den är också ett klimatsmart och vegetariskt alternativ som passar lika bra till vardags som till fest. Gör din middag till något extra med denna gyllene delikatess!

Detta behöver du:

Cirka 1 kg pumpa (t.ex. hokkaido) (cirka 600 g pumpapuré)

1 ägg

 4–4½ dl) vetemjöL

 ¼ tsk svartpeppar,

½ tsk salt + mer till kokvattnet

 20 salviablad eller timjankvistar

100 g smör

60 g (drygt 1 dl) parmesan

Så gör du:

  1. Dela pumpan, ta bort fröna och skala. Skär i cirka 1 cm tjocka skivor och lägg på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt.

pumpa

  1. Grädda i 180 grader i cirka 30 minuter eller tills pumpan är mjuk.
  2. Mosa pumpan direkt på plåten med en gaffel eller potatispress. Låt svalna något.
  3. Strö över mjölet och knäck ägget i mitten. Tillsätt peppar och salt. Blanda snabbt ihop till en deg och forma till en boll.
  4. Dela degen i fyra delar och rulla ut delarna på ett mjölat bord till cirka 2 cm tjocka längder. Skär längderna 2 cm stora bitar och tryck lätt med en gaffel för att göra räfflor.

gnocchi

5. Koka gnocchin i väl saltat vatten tills de flyter upp till ytan, cirka 2–3 minuter.

6. Värm smöret i en panna och tillsätt salviabladen. Lägg krispig salvian på hushållspapper och fortsätt bryna smöret tills det skummar och är gyllenbrunt.

7. Häll gnocchin direkt i det heta smöret och stek dem på hög värme i några minuter tills ytan blir lite krispig.

8. Lägg gnocchin på en tallrik, skeda över smöret, dekorera med salviabladen och riv över parmesan.

 

 

Sök