Hoppa över innehåll
Sommarblommor

Daggsalvia

Salvia farinacea

Det var inte för intet som den stora daggsalvian valdes till årets sommarblomma 2016. Det är en mycket tålig och tacksam växt med lång blomningstid. Blommorna är också oemotståndliga för bin, humlor och fjärilar. Den vita daggsalvian är nästan självlysande i skymningsljus.

Vattenbehov:

Mellan

Placering:

Sol

Höjd:

60 cm

Färg:

Blå Lila Gul Silvergrå blad

Blomning:

Sommar, Sensommar, Höst

Daggsalvian odlas här i Sverige som sommarblomma, men är egentligen en perenn som går att övervintra frostfritt. Den trivs i både krukor och blomlådor, i rabatter kan den planteras både i klump eller som kantväxt. Bladverket och blommorna varierar beroende på sort. Bladen kan vara från silvergrågrönt till klargrönt, och blommorna sitter i långa blomspiror och är lysande safirblåa, blålila eller vita. Daggsalvian har lång blomningstid, från sommar till långt in på hösten. Öka din uteplats biologiska mångfald med daggsalvia, då pollinerare älskar den.

Daggsalvian vill gärna planteras i fullsolsken, men kan sitta i halvskugga. Det är en mycket tålig växt som tål torka. De blommar om hela tiden och man behöver inte vara jättenoga att klippa bort vissna blommor.

Så under mars-april i Naturgödslad Så-jord.

Trivs jättebra i en kruka planterad i U-jord, och planterad i rabatt. Gödsla gärna rabatten på vår och försommar med Trädgårdsgödsel spira, så kommer den att orka blomma hela sommaren. Om du vill prova att övervintra den frostfritt så kan du med fördel ge den Trädgårdsgödsel Mognad på sensommaren, så stärker du växten inför övervintringen.

Daggsalvians blommor går att torka. Lång hållbar som snittblomma. Det går att övervintra den frostfritt. Om du har svårt att få lavendel att trivas, välj daggsalvia istället!

Vacker att plantera ihop med ex rosor och den blå och lila daggsalvia kan med fördel kombineras med växter som har blommor i aprikos eller lime.

Sök