Hoppa över innehåll

Gödsel - hur gör jag?

Alla växter behöver näring. De som växer fort och stort behöver mer än de som växer långsamt. Det är via jorden som växterna förser sig med näring. Näringen tas i första hand upp genom rötterna. Jorden är växternas skafferi. Du behöver fylla på skafferiet ibland och då är gödsel det bästa sättet.

Höstgödsling görs under sensommaren

Om du vill gödsla dina växter på hösten så ska du göra det innan bladen blir gula och innan växterna går in i sin viloperiod. Anledningen till att du ska höstgödsla på sensommaren är för att växterna ska hinna ta upp näringen inför vintern.

Läs mer

Få en grön och skön gräsmatta

För att få en riktigt fin grön, tät gräsmatta krävs en del arbete. Här har vi samlat våra bästa tips för att du ska lyckas med din gräsmatta.

Gödsla på våren

Under våren påbörjar tillväxten i trädgården och alla växter i behöver näringsämnen för att orka utvecklas och växa till sig ordentligt. April-maj är en bra tid att gödsla.

Få en större och rikare skörd med gödsel

Gödsel för köksträdgården

Adderar mild växtkraft för en utsökt skörd.

Hönsgödsel 3 l

Naturlig växtkraft för hela trädgården.

Vilka näringsämnen behöver växter?

Ett vanligt trädgårdsland har vissa näringsämnen av naturen, men genom att gödsla så säkerställer du att växterna får tillräckligt med näring under hela säsongen. Växter behöver främst kväve(N), fosfor (P) och kalium (K). Detta förkortas NPK.

Sök