Hoppa över innehåll

Vårplantering

När vårsolens första strålar äntligen börjar hitta sig in i trädgården efter det långa vinterhalvåret har det blivit hög tid att välkomna våren med underbara vårblommor. Lökblommor, penséer och en del örter är perfekta att plantera i utomhuskrukor när våren närmar sig.

Emilys favoritperenner för hela trädgården

Våren är även en bra tid för att börja planera trädgården inför sommaren. Det är då viktigt att ta hänsyn till växternas olika behov och växtförhållanden. Ta inspiration från trädgårdsinspiratören Emily Bratt, som har listat sina topp tre favoritperenner för de soliga, halvskuggiga och skuggiga delarna av trädgården.

Plantera våren i pallkragar

Under våren fyller vi pallkragarna med jord och sätter de första grönsaksfröerna utomhus. Välj gärna sorter som gror snabbt och tål lite kyla. Att odla i pallkrage är både enkelt och praktiskt.

Mot en grönare gräsmatta

Det är upp till dig vilken gräsmatta du vill ha och hur mycket tid du vill lägga ner på att sköta den. På våren när gräsmattan torkat upp har det blivit dags att gödsla den. Vid behov kan du även dressa gräsmattan, för att förbättra jordstrukturen men även reparera ojämnheter.

Produkter för vårskötsel av gräsmattan

Sök