Hoppa över innehåll
Perenner

Blodalunrot

Heuchera sanquinea

blodalunrot_heuchera-sanguinea

Blodalunrot är en perenn som har skira vippor över ett vackert bladverk. Den blommar under hela sommaren. Det är en utmärkt kantväxt men fungera även fint i större grupper. Det vackra bladverket ger även ett intressant blickfång i krukarrangemang på hösten.

Vattenbehov:

Mellan

Placering:

Halvskugga

Höjd:

20 cm

Blomning:

Sommar

Växtzon:

1-4

blodalunrot_heuchera-sanguinea

Blodalunrot är en rikligt blommande perenn med vackra blad. Den växer tuvlikt och fungerar fint som bård i rabatter men kan även användas som marktäckare under träd. Bladen är runda och marmormönstrade.

Klocklika blommor i röda och rosa nyanser kommer i luftiga klasar ovanför bladverket. Blomstjälkarna ca 60 cm höga, tåliga snittblommor. Blommar i juni till september. Växer i sol och halvskugga på väldränerad jord, så som Ros & perennjord. Den trivs i jord med högre kalkhalt. Plantera med 35 cm avstånd.

Förökas genom att dela dem på våren eller hösten, delning är bar att göra var 3-4 år. Fyll på med 3 cm R-dress mellan plantorna på våren eftersom plantorna tenderar att höja sig upp ur jorden efterhand. Vintertäckning i snöfattiga lägen.

Använd Trädgårdsgödsel Spira på vår och försommar och Trädgårdsgödsel Mognad efter midsommar.

Blodalunrot är en utmärkt snittblomma.

Sök