Hoppa över innehåll

Höstplantering

Hösten är den bästa tiden att plantera många perenner och buskar. Många trädgårdsbutiker är välfyllda och plantor av hög kvalitet väntar på ett nytt hem. När värmen lagt sig kan du sätta igång med dina planteringsplaner och sätta händerna i jorden.

Plantera perenner

Nu i början av hösten är det en perfekt tid att plantera perenner. Om du ha en lättskött och vacker blomsterbädd ska du plantera perenner. Fördelen är att nya skott dyker upp år efter år. Dessutom klarar växterna övervintring väldigt bra. Här har vi samlat tips inför planteringen.

Varför ska man plantera på hösten? Anledningar till varför hösten är den bästa tiden att plantera

  • Mindre passning med vatten
  • Jorden är fuktig och lätt att gräva i
  • Växterna har vuxit till sig
  • Växterna hinner bli redo för kickstart till våren
  • Luften är sval och luftigheten hög.

Gödsla på hösten

Använd höstgödsel innan löven blir gula! Gödsel är trädgårdens mat och precis som djuren som går i ide, så klarar sig trädgården bättre när den är mätt.

Årets höstfröjd 2020 – Vipphortensia

Vipphortensian blev år 2020 utsedd till Årets höstfröjd – och det är enkelt att förstå varför. Det är en vacker och pålitlig sort som pryder mängder av trädgårdar. Utbudet av sorter har vuxit rejält under senare tid. Nu finns vipphortensia med blommor i gräddvitt, limegrönt, olika nyanser av rosa och till och med sådana som avslutar i vinrött under hösten.

Läs mer

Sök